15 TEMMUZ’DA SİVİLLERİN ÇOĞUNU ERDOĞAN'IN SADAT MİLİSLERİ ÖLDÜRDÜ



Résultat de recherche d'images pour "15 TEMMUZ’DA SİVİLLERİN ÇOĞUNU ERDOĞAN'IN SADAT MİLİSLERİ ÖLDÜRDÜ"


15 TEMMUZ’DA SİVİLLERİN ÇOĞUNU ERDOĞAN'IN SADAT MİLİSLERİ ÖLDÜRDÜ

DARBEYİ BİLEN ADAM: 15 TEMMUZ’DA SİVİLLERİN ÇOĞUNU SARAY’A BAĞLI SADAT MİLİSLERİ ÖLDÜRDÜ
15 Temmuz darbesini aylar öncesinden tahmin eden Eski Pentagon yetkilisi Michael Rubin, Türkiye’ye dair yeni iddialarda bulundu. Son günlerde Türkiye’ye dair şaşırtıcı ve bir o kadar da korkutucu öngörüleriyle gündeme gelen Rubin, son yazısında 15 Temmuz gecesi sivillerin çoğunu Saray’a bağlı SADAT milislerinin vurduğunu ileri sürdü.
SADAT danışman kadrosunda adı geçen isimlerden Emekli Albay Prof. Dr. Nevzat Tarhan 15 Temmuz’dan birkaç gün sonra Habertürk Televizyonunda katıldığı bir programda bu iddiayı destekleyen ifadeler kullanmıştı. SADAT’ın psikolojik harp sorumlusu olarak ismi gündeme gelen 
Tarhan şunları anlattı:
“Tarhan: 28 Şubat’ta YAŞ diye bir mekanizma vardı, yüzlerce, binlerce insanı tasfiye etti. 
Adaleti Savunanlar Derneği var mesela, 28 Şubat’ta biz bu derneği kurduk. 
O derneğin üyeleri, bu yaşanan süreçte -1000’in üzerinde subay astsubay- bu kişiler ne yaptılar? 
Bunlar tankın paletini takozlamayı biliyorlar. 
Bunlar periskopun üzerine çıkıp köreltmeyi biliyorlar. 
Bunlar tankın mazot hortumunu kesmeyi biliyorlar. 
Bunların hepsi o gece sahaya çıktı. Hiç.. Otomatik, kendilerinden. Niye çıktılar? 
Çünkü geçmiş acıyı yaşadıkları… Ve güvensizlik var. 
Bunun arkasından ne gelecek biliyor. 
Şu an mevcut durumu kaybetmekten korkuyorlar insanlar.
Ece Üner: Peki çok kritik bir şeyden bahsediyorsunuz, bu kişiler o gün sokağa çıktılar, ve darbeyi durdurmakta çok önemli rol oynadılar…
Tarhan: Evet, tankın üstüne çıktılar. Yaralananlar var arasında.
Ece Üner: Tasfiye edilmelerine rağmen orduda edindikleri bilgilere dayanarak yapılması gerekenleri yaptılar…
Tarhan: Evet.”

Geçtiğimiz Haziran ayında bazı medya organlarında, isim vermeden Erdoğan’ın “iç savaş” çıkaracağı ve bunun için kadro kurduğu, SADAT kamplarında AKP Gençlik Kolları ve Osmanlı Ocakları’ndan toplanan gençlere eğitim verildiği, bu kişilerin Türkiye’de ve yurt dışında çeşitli suikastlarda kullanılacağı iddia edilmişti.
Eski özel harpçi Adnan Tanrıverdi tarafından kurulan SADAT Uluslararası Savunma Danışmanlık Şirketi, kontgerilla eğitimi vermesi ve devlet tarafından denetlenmemesi ile tartışma konusu olmuştu. 15 Temmuz darbe girişiminden bir ay sonra SADAT Başkanı E. Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı oldu.

15 TEMMUZ ÖNCESİ KARARGAH ZİYARETİ
Geçtiğimiz Mart ayında çıkan haberlere göre SADAT ekibi, Genelkurmay Plan Prensip Başkanı Korgeneral Salih Ulusoy’la görüşmüş. Ancak 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Korgeneral Salih Ulusoy’un darbeci suçlamasıyla tutuklanmış.
SADAT’ın Genelkurmay tarafından ilk kez resmi olarak kabul edildiği, SADAT Başkanı Adnan Tanrıverdi’nin kuruluşun iç birimlerine gönderdiği yazıdan öğreniyoruz: “Ziyaret sırasında ağırlıklı olarak; yargıya kapalı ve açık idari işlemlerle TSK’dan çıkarılan askerlerin mağduriyetlerin giderilmesi için hazırlanan yasa teklifi ve SADAT A.Ş. ile ilgili olarak, ‘Savunma Sanayi Hizmet sektörünün’ oluşmasını sağlayacak yasa teklifi ile ‘İslam Ordusu’ kavramının içinin nasıl doldurulacağı hususu oluşturmuştur.”
Özel Harpçi emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin 2012’de kurduğu Sadat’ın zengin bir danışman kadrosu var. 
Üsküdar Üniversitesi kurucu rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan’ın şirkete psikolojik harp alanında danışmanlık hizmeti verdiği belirtiliyor. 
Sadat’ın internet sitesinde verilen eğitimler arasında, gayri nizami harp eğitimi, pusu, baskın, yol kapaması, keskin nişancılık, sabotaj, yakın döğüş, atış eğitimi gibi orduların ve profesyonel asker ve polislerin verdiği özel harekat eğitimleri verdiği videolarıyla anlatılıyor.
CHP’li milletvekillerinin 2012’den bu yana Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığı’na soru önergeleriyle gündeme getirdiği iddiaların neredeyse tamamı cevapsız kaldı. 
ÖSO’ya hatta IŞİD’e eğitim verdiği ileri sürüldü. 
Bu eğitim bilgilerinin batılı istihbarat kurumlarının eline geçmesinden sonra bir süre dondurulduğu ancak daha sonra sürdürüldüğü öne sürülmüştü. 
 Yine yakın dönemde AKP Gençlik Kolları, Osmanlı Ocakları gibi yapılara eğitim verdikleri ortaya çıkmıştı.
Sosyal medyada yer alan iddialardan biri de Sadat yapısının özel harp subayları eliyle gayri resmi silahlı yapı olarak kurgulandığıydı. 

HDP’li Sabahat Tuncel de Lice’de 34 köylünün Sadat eliyle yakıldığı iddialarını dile getirmişti. Tuncel’in “bir subay müdahaleetmese” Lice’de 34 köylünün yakılacağını iler sürmüştü. “Sadat diye bir örgütten bahsediyorlar… 
Çıkıp açıklama yapmak zorundalar” demişti. 
Darbeden 4 gün önce Cumhuriyet’ten Çiğdem Toker’in kaleme aldığı makalede SADAT yapısına ilişkin bunca kuşkuya karşın iktidar ve TSK tarafından konuya ilişkin tatmin edici cevaplar verilmedi.
Résultat de recherche d'images pour "15 TEMMUZ’DA SİVİLLERİN ÇOĞUNU ERDOĞAN'IN SADAT MİLİSLERİ ÖLDÜRDÜ"

Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !